Welke Zitmaaier is voor jou geschikt?

Vind hier het antwoord !

Contact

Welke zitmaaier heb ik nodig?
Dit is de meest voorkomende vraag bij ons in de winkel,we gaan hier wat dieper op in en proberen u de verschillende maaiers duidelijk uit te leggen.

Persoonlijk advies nodig?

Naar Contact

Frontmaaier

Een frontmaaier is het meest geschikt als u een gazon heeft met veel opstakels of overhangende takken en of struiken.

U kunt dan doordat de maaidek aan de voorzijde zit gemakkelijk onder de bossages maaien, verder heeft u het voordeel dat u vanaf de zitpositie naar het maaidek kijkt en ten alle tijde het overzicht op het gazon hebt.

De frontmaaiers worden altijd vanaf de achterwielen bestuurd en in het midden voorzien van een knikpunt. Hierdoor bent u enorm wendbaar.

De maaidekken van onze frontmaaiers zijn uitgerust in de mulch uitvoering, dit houdt in dat het gras vermalen op het gazon blijft liggen en dit als meststof dient voor het gazon.

Een frontmaaier is het hele jaar inzetbaar omdat je in plaats van het maaidek diverse accessoires en aanbouwdelen kunt monteren zoals een sneeuwschuif of een veegborstel

Enige nadeel van dit systeem is dat u er niet voor kunt kiezen om het gras op te vangen, dit is eventueel op te lossen door aan de trekhaak een grasveger te monteren.

Bekijk frontmaaiers

Zijuitworp

Zitmaaiers met zijuitworp zijn niet ontworpen om het gemaaide gras op te vangen. In plaats daarvan wordt het gras aan de zijkant van de maaier weer uitgespuugd. Hierdoor hoeft u tijdens het maaien nooit uw zitmaaier te legen, maar komt het gras wel op uw gazon terecht.

De tuintractor is ook uitermate geschikt voor een gazon die niet helemaal vlak is, doordat het maaidek in het midden is geplaatst gaat het makkelijker met de oneffenheden van het gazon mee.

Bekijk Zijuitworp
Cub Cadet XT1 OS96

Achteropvang

Zitmaaiers met achteruitworp werpen het gemaaide gras aan de achterkant van de zitmaaier uit. Vaak zijn zitmaaiers met achteruitworp ook voorzien van een opvangbak waar het gemaaide gras in terecht komt. Deze machine is ideaal voor gazons waar kinderen of dieren op spelen, ze lopen dan het gemaaide gras niet mee naar binnen.

Bekijk achteropvang

Zeroturn

Zeroturn maaiers zijn de meest wendbare machines op de markt op dit moment, U kunt hiermee met een hogere snelheid uw gazon maaien en tevens kunt u om de as draaien, om de volgende baan in het gazon te maaien.

Bekijk Zeroturn

Bediening

Versnellingen/handgeschakeld 

Handgeschakeld is de goedkoopste bediening voor zitmaaiers. Vergelijkbare modellen met een hydrostaat zijn vaak een stuk duurder.
Een handgeschakelde zitmaaier heeft een versnellingspook waarmee kan worden gekozen voor achteruit, vooruit en vrij. Dit is in hele rechthoekige of vierkante tuinen vaak geen probleem. Wel is het door een handgeschakelde bediening veel lastiger om te manoeuvreren door een tuin met een lastige vorm of veel obstakels.

Hand hydrostaat

Hydrostaat is een modern alternatief voor de handgeschakelde zitmaaier. Met een hydrostaat kan de snelheid en de richting waarmee de zitmaaier rijdt worden geregeld zonder van versnelling te wisselen. Bij een hand hydrostaat regelt u de snelheid en richting van de zitmaaier met uw hand.

Voet hydrostaat

Zitmaaiers met een voet hydrostaat zijn zitmaaiers met een voetpedaal waarmee de snelheid van de zitmaaier geregeld wordt. Het bedienen van een zitmaaier met voet hydrostaat lijkt veel op het rijden in een automaat.